Пласидо Доминго: Утре ще бъда на сцената до една изключителна певица като Соня Йончева

  • 30 август 2021 15:51

  • 1446
  • 0
Пласидо Доминго: Утре ще бъда на сцената до една изключителна певица като Соня Йончева
© Alexander Богдан Thompson

Пласидо Доминго и Соня Йончева репетират в зала "България", съобщават от екипа на концерта, който ще се състои утре пред храм-паметника "Свети Александър Невски".

"За втори път съм в София и съм много щастлив, защото утре вечер ще изляза на сцената пред една от най-големите православни катедрали в Европа. Когато за първи път гостувах в България преди няколко години, със съпругата ми Марта пожелахме да разгледаме храм-паметника "Свети Александър Невски" и бяхме впечатлени. През годините съм имал щастието да си партнирам с големи български певци като Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Красимира Стоянова, Николай Гяуров, Никола Гюзелев. Утре ще бъда на сцената до една изключителна певица като Соня Йончева, която спечели конкурса "Опералия" преди години. Създадох този конкурс, за да дам път на младите. Особено е вълнението, когато победителите в него стават световни артисти като Йончева", каза Пласидо Доминго след репетицията в зала "България" със Софийска филхармония под диригентството на Найден Тодоров. На няколко пъти музикантите аплодираха прочутия тенор след изпълненията, пише БТА.

"Големите артисти не се пестят. Вижте го как репетира!", възкликна Соня Йончева към екипа на "Евронюз", които са в София, за да отразят едно от музикалните събития на годината в Европа. Сред публиката в залата бе и кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която подари на Доминго и Йончева ценни записи на българския бас Борис Христов и плакети на София.

"Той е епоха в света на операта. Щастлива съм, че прие поканата да направим този концерт за българската публика", каза Йончева.

След репетицията двамата се разходиха из София с екипа си и вечеряха в ресторанта на хотела, който е техен домакин.

Във връзка с концерта е въведена временна организация на движението, с която всеки може да се запознае тук

Организаторите молят зрителите максимално рано да заемат местата си, за да не се получават опашки преди началото. Публиката ще бъде пускана на площада от 18:00 ч.. Входовете ще бъдат затворени в 19:40 часа и няма да се допускат закъснели зрители.

Поради епидемиологичните мерки се напомня, че в антракта между двете части на концерта зрителите трябва да ограничат движението между отделните сектори.

Novini.bg
1446 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини