Представят операта „Набуко“ в обновения летен театър в Плевен

  • 17 юни 2021 09:49

  • 1477
  • 0
Представят операта „Набуко“ в обновения летен театър в Плевен
© Булфото

В Плевен под палката на маестро Найден Тодоров представят операта „Набуко“ . Спектакълът на Вердиевата творба зрителите ще видят в обновения летен театър в парка „Кайлъка“.

„Набуко“ е мегапродукция на плевенската филхармония, общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и хора на държавна опера Русе с хор майстор Стелияна Димитрова-Хернани. Диригент на спектакъла е Найден Тодоров, режисьор Надежда Христозова, маестро Найден Тодоров.

Операта „Травиата“ ще бъде представена на откритата сцена на крепостта „Царевец“

„Плевен е град с много прекрасни оперни певици, днес реално опера няма, но плевенската филхармония поддържа оперният дух жив. И аз съм много щастлив, защото операта „Набуко“ е една от наистина любимите ми Вердиеви опери и винаги с огромно удоволствие слушам нейното изпълнение.

Певиците, които е подготвил директорът на плевенската филхармония също са прекрасни, а и между тях има и за мен нещо интересно, тъй като има един бас, който аз страшно много харесвам - Мартин Цонев. Той изпълнява ролята на Захари. Аз може много да го харесвам, но никога не съм работил с него и сега благодарение на спектакъла на операта „Набуко" ще бъде нашата първа среща на сцената“.

В Плевен оперният спектакъл започва в 20,30 часа в летният театър, а гостуването в Ямбол е на 22 юли.

Последвайте канала на

Novini.bg
1477 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини