Кейт Мидълтън представи книга с фотопортрети, запечатали пандемията

  • 28 март 2021 12:38

  • 987
  • 2
Кейт Мидълтън представи книга с фотопортрети, запечатали пандемията
© Getty Images/Guliver (архив)

Херцогинята на Кембридж Кейт представи книга с фотопортрети, заснети по време на локдауните заради Ковид-19 във Великобритания, която ще е хроника за живота в пандемията, съобщи Ройтерс.

Кейт, която е съпруга на принц Уилям, внук на кралица Елизабет Втора и втори в линията за наследяване на британския престол, даде начало на проекта миналата година съвместно с Националната портретна галерия и покани британците да изпращат снимки, заснети по време на първия локдаун във Великобритания, предава БТА.

Семейството на принц Уилям има нов домашен любимец

Жури, в което участва и Кейт, избра 100 портрета от над 31 000 кандидатстващи, показани в дигитални и присъствени изложби преди издаването на книгата.

"Чрез книгата исках да използвам силата на фотографията, за да създадем траен архив на преживяното - да уловим личните истории и да документираме значими моменти в живота на семействата и общностите в периода на пандемията", пише Кейт в предговора на книгата "Hold Still: A Portrait of Our Nation in2020", която излиза на 7 май, точно година след началото на проекта.

Приходите от продажбите ще бъдат поделени между Националната портретна галерия и британската фондация за психично здраве "Майнд".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
987 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.03.28 | 13:01

2
Британската корона харесва корона вируса.
Цифрова идентичност

2021.03.28 | 12:59

1
Фалшиви ретроспективи. Създателите на пандемията, ще хвърлят много усилия за да увековечат измамата, като епохален героичен холокост. Погледнете ВВС и Нешънъл Джиографик, ще разберете, че една година сте живели в найлони, по улиците е имало само трупове и ангели в бяло са пърхали неуморно за да ви „спасят“. Ако не сте ги забелязали тези работи, те са станали в съседния град или държава, но вие сте били съпричастни, затворени с полицейски мерки, безпрецедентни по своята безсмисленост. Нов Холокост, ново начало за новото глобално робство. Помнете лъжите и се пазете от лъжците.

Добави коментар

Водещи новини