Министърът на културата обсъди с кинодейци проект за промени на Закона за филмовата индустрия

  • 28 януари 2021 19:54

  • 546
  • 1
Министърът на културата обсъди с кинодейци проект за промени на Закона за филмовата индустрия
© Министерство на културата

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за обсъди с кинодейци проекта за промени в Закона за филмовата индустрия, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

Разговорът е по инициатива на министъра и във връзка с Отвореното писмо от обединената българска филмова общност относно "предложения за промени в проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за филмовата индустрия, преди приемането му на второ гласуване от Народното събрание."

Боил Банов: Няма българин, който да не трепне при произнасяне на името Георги Раковски

В Министерството на културата министър Банов се е срещнал с представители на Съюза на българските филмови дейци, на Българска асоциация на кинорежисьорите, Асоциацията на филмовите и телевизионните продуценти, Асоциацията на българските киносалони, независими продуценти, ИА "Национален филмов център", Комисията по културата и медиите в Народното събрание и други.

По време на разговора са били изслушани аргументите на всички заинтересовани страни. Министър Банов декларирал пълната си подкрепа за българската кино гилдия и призова за конструктивен диалог. Председателят на Съюза на българските филмови дейци Милко Лазаров изразил своята убеденост в досегашната позиция, изразена в писмото на обединената българска филмова общност.

В заключение министър Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за призовал спорещите страни в близките дни да проведат среща и да потърсят пътища за постигане на консенсус в името на каузата - развитие на българското кино.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
546 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.29 | 01:27

1
Ама и "министър" на КУЛТУРАТА ли ИМАМЕ?!

Добави коментар

Водещи новини