Може ли да се прави култура в условия на пандемия?

  • 19 януари 2021 07:22

  • 443
  • 1
Може ли да се прави култура в условия на пандемия?
© Кадър: БНТ

Рекордните за последните години 550 идейни предложения са постъпили в тазгодишната сесия. Те са оценени от експертните комисии във всяко направление на Столична програма „Култура“, и на свое заседание Творческият съвет одобрява 134 проекта, които да получат финансиране. Всички те трябва да бъдат реализирани през настоящата година. Това каза за предаването "Култура.бг" по БНТ Малина Едрева, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичния общински съвет.

Финансовата подкрепа е оценявана индивидуално за всеки проект, предложените суми са определяни с цел да се гарантира неговата реализация.

Външните експерти в отделните области на изкуството, които оценяват проектите, отбелязаха, че тази година освен силно увеличеното количество на подадените кандидатури се забелязва и високото качество на по-голямата част от тях, както и това, че повечето отговарят в голяма степен на целите и приоритетите на Столична програма „Култура“ '2021.

Булевардите, детските градини и въздухът - приоритет за София през 2021 г.

Организаторите на събития, провокирани от ситуацията, породена от разпространението на КОВИД-19, задълбочено са работили върху адаптиране на културни събития към реалностите на живота ни, демонстрирали са изобретателност и гъвкавост при осигуряване на алтернативни решения за реализиране на идейните си проекти.

Последвайте канала на

Novini.bg
443 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.19 | 07:55

1
Е, как да не може, не следите ли ДЖИПКАТА?!

Добави коментар

Водещи новини