Мариус Куркински: Пандемията се оказа удобна, за да се прикрият много по-големи злини

  • 11 януари 2021 11:04

  • 4421
  • 5
Мариус Куркински: Пандемията се оказа удобна, за да се прикрият много по-големи злини
© Булфото, архив

Пандемията се оказа удобна, за да се прикрият много по-големи злини, извършени с хората още от началото на прехода, които нанесоха поражения върху поколения българи. Ние и без тази криза бяхме приключили с много неща в себе си, като свободата и вярата. Това мнение сподели актьорът и режисьор Мариус Куркински в интервю за предаването на Дарик „Реактивно“.

Според него причината да загубим свободата и вярата си не е в една подобна криза като тази, а е в начина, по който сме съществували преди тя да се появи.

Той смята, че хората на хората на изкуството не бива да говорят в момента за своите проблеми, защото други са в много по-тежко състояние в момента – като лекарите и определени обществени прослойки, които наистина страдат много.

"Това не е първата толкова лоша година за нас. Ние живеем в криза вече близо три десетилетия, а и още назад, почти през целия век", смята актьорът.

Футурологът Марияна Тодорова: COVID-19 не е изненада, от години се говореше за предстояща световна опасност

Куркински отбелязва, че българското общество е разчитало на потребителското живеене без ценности, с разбиване на семейството и най-вече на вярата.

Последвайте канала на

Novini.bg
4421 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Съни

2021.01.13 | 18:39

5
Благодаря Ви господин Радев че събудихте народа Вие сте най достойния българин историята ще Ви постави наравно с Левски Благодаря Ви ЧНГ
нямам какво да кажа

2021.01.12 | 08:59

4
и все пак казах нещо
няма значение

2021.01.11 | 13:57

2
този за кой се има. като какъв дава оценки и заключения. всеки дава акъл ... първо си дай сметка какво си дал на обществото. жалко, че затвориха психо-диспансерите. сега щяха да са пълни с подобни ...
Чакай малко

2021.01.11 | 19:08

3
Явно не си стъпвал в театър, щом питш "кой е тоя?" Точно "тоя" има право да говори. Защото може и да мисли, и да чувства. Уви, отсреща също трябва да има някой, който да може да мисли, за да разбере.
Просто човек

2021.01.11 | 11:27

1
Гениален актьор, очевидно и много умен... говори Истината!

Добави коментар

Водещи новини