Дупница вече има виртуален музей

  • 03 декември 2020 15:01

  • 364
  • 0
Дупница вече има виртуален музей
© Google Maps

В Дупница вече има виртуален музей. Основната му цел е да съхрани наследството на стария градски начин на живот в района.

Музеят е част от проекта "Обща история и култура - мост отвъд границите" по Трансгранично сътрудничество България-Северна Македония, където Община Дупница си партнира с Община Куманово, съобщават от общината в Дупница, цитирани от БТА.

Всички филиали на Националната художествена галерия са с безплатен вход утре

Виртуалният музей позволява да се качва и представя информация, свързана с градския живот. Платформата ще бъде допълвана от местни жители, които ще могат да се включат с архивни снимки, документи, книги, снимки, рисунки.

Културните, историческите и природни забележителности в платформата вече са достъпни, но предстои информацията да бъде допълвана и обогатявана. В музея са представени архивни документи, снимки, 3D-разходка, картини.

Посетителите на виртуалния музей могат да проверят знанията в анкета с въпроси, свързани с някои забележителности от региона. Предстои да бъде осъществено и намерението в платформата да се виждат всички актуални изложби.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини