Държавата ще дотира приходите на театрите в съотношение 3 към 1

  • 20 ноември 2020 18:43

  • 604
  • 4
Държавата ще дотира приходите на театрите в съотношение 3 към 1
© БНТ

В момента се прави абсолютно всичко възможно да не се съкращават хора и да се запазят екипите за момента, когато нещата дойдат на мястото си. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Взетите мерки от Министерството на финансите и Министерството на културата са повече от добри, така че единственото нещо, което ние – театрите, трябва да направим, е да реорганизираме дейността си, за да можем да преминем в този труден период. В момента не говорим за големи творчески успехи, а за оцеляване, заяви той.

Процесът на поддържане на театрите от държавата се удължава, заради непредвидените обстоятелства. Театрите работят, сами изкарват някакви средства, които покриват до известна степен някакви разходи. Министерството на финансите и Министерството на културата са взели решение да дотират нашите приходи в съотношение 3 към 1, за да можем да инвестираме в производство. Т. е., ако изкараме 1000 лева държавата ще ни дотира с 3000 лева. Това е изключително добра политика, която ще ни позволи да преминем през това блато, посочи Сърменов.

Боил Банов: Театри и опери няма да се затварят

По думите му всички зрители на театралните представления спазват мерките и носят маски, докато са в театъра.

Страхът ни загражда отвсякъде. Коварното на тази зараза е неизвестността. Никой няма отговор. Сигурен съм обаче, че ако бъде открита ваксина, след 30 дни всички ще бъдем спокойни, каза още Калин Сърменов.

Последвайте канала на

Novini.bg
604 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Всичко е Ясно!

2020.11.20 | 19:48

3
Вече ми се изясни защо никой /с едно или две изключения/ от т.нар. артистична интелигенция не застана с лицето си зад справедливия протест протим мафията на ГЕРБ и Боко - тиквата. ПОДЛОГИ!!!! НЯМА ДА ВИ СТЪПЯ ПОВЕЧЕ В ТЕАТРИТЕ! ЖАЛКИ ПОДЛОГИ!!!!!

2020.11.21 | 09:39

4
Артистите и музикантите са най-зле платените в България. Циганите от "чистотата" и чистачките в моловете получават повече. Така че е недостойно да се ругаят тези хора. Сега държавата е абдикирала от културата. Това че ще получат заплатите си за известно време, е нищо в сравнение с риска, на който се излагат да играят спектакли, без да могат да спазват противоепидемичните мерки.

2020.11.20 | 19:15

2
Калине, Калине, заприличал си на шопар! Явно добре се справяш с наколенките. Псевдо актьор.

2020.11.20 | 19:14

1
поредния некадърник

Добави коментар

Водещи новини