В Плевен дискутираха проблемите на културната сфера в условията на пандемия с COVID-19

Проблемите на културната сфера в условия на пандемия от коронавирус и възможностите за разрешаването им са дискутирани в Плевен с представители на културната общественост, съобщават от пресцентъра на Общинския съвет.

Въпроси са поставили певицата Люси Дяковска, актьори от Драматично-куклен театър "Иван Радоев", директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски, Ивайло Атанасов - председател на читалище "Съгласие 1969".

Държавният куклен театър в Ямбол очаква през 2021 г. да започне цялостен ремонт на сградата му

Изказани са позиции, обединени около мнението, че в условията на пандемия, културата е един от най-ощетените сектори. Плевенските творци са изразили становище, че Министерството на културата трябва да помисли за промяна в методиката за финансиране на културните институти, защото ситуацията в столицата и тази извън нея, е коренно различна, което изисква различен подход, допълва БТА.

На срещата са присъствали депутатите Кaлин Вeльoв и Пламен Тачев, председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев, областният управител на Плевен Мирослав Петров и зам.-областният Красимир Трифонов.

Всички предложения ще бъдат представени в Министерството на културата, се посочва в съобщението.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Трябва ли да продължи изкуството по време на COVID-19?

Избрано от Интернет