Над 1000 самодейци събира Националният фолклорен събор "Ритъмът на България" в Ловеч

  • 23 септември 2020 14:24

  • 296
  • 0
Над 1000 самодейци събира Националният фолклорен събор "Ритъмът на България" в Ловеч
© bulphoto (архив)

Петото издание на националния фолклорен събор "Ритъмът на България" ще събере в Ловеч 55 самодейни фолклорни формации от цялата страна, или над хиляда изпълнители, съобщават организаторите.

Събитието ще се състои в двора на бившата казарма на 25 и 26 септември. Организира се от народно читалище "Бяла Анаста 2016"- гр. Ловеч, народно читалище "Напредък 1920 г." - с. Баховица и Модна къща "Перлита", с подкрепата на Община Ловеч, съобщава БТА.

Ловеч е домакин на Националния фолклорен събор "Ритъмът на България"

Откриването на събора е на 25 септември /петък/, от 19.00 часа, с концерт на Ива и Велислава Костадинови и Фолклорна формация "Балкански огън" при народно читалище "Бяла Анаста" 2016.

Мариета Славчева от модно къща "Перлита" посочи, че в началото съборът е възникнал като малък местен фестивал, но големият интерес към него го е превърнал в събитие с национален характер. Има идея в бъдеще да е повече дни, заради нарастващия брой участници.

Тазгодишното издание предвижда богата и разнообразна програма, без конкурсен характер. На 26 септември /събота/, участници от всички възрастови групи ще се представят с изпълнения от различни жанрове на народното творчество. Вечерта традиционно ще има надиграване на представители на танцовите формации-участници, съобщи Кристиан Костов от народно читалище "Бяла Анаста - 2016 г.".

От 18.00 часа е официалното закриване на събора, връчване на грамоти на всички участници и концерт и Фолклорна формация "Балкански огън" при НЧ "Бяла Анаста" 2016.

По традиция съборът ще завърши с голямо общо хоро на гости, публика и изпълнители. Събитието е включено в Културния календар на Община Ловеч. Входът за публиката в двата дни е свободен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини