Толкин и Дикенс обединяват сили в две нови фентъзи книги за деца

  • 19 април 2012 09:03

  • 843
  • 0
Толкин и Дикенс обединяват сили в две нови фентъзи книги за деца
©

Внук на Дж. Р. Р. Толкин и наследник на Чарлс Дикенс ще си сътрудничат в писането на две нови фентъзи книги за деца, предаде Би Би Си.

Поетът Майкъл Толкин е най-големият внук на автора на "Хобитът". Той ще пише две нови книги, базирани на истории, четени му от дядо му, когато е бил дете.

Джералд Дикенс, пра-пра внукът на Чарлс пък ще е гласа в аудио версиите на книгите.


Двете творби се очаква да излязат на пазара по-късно тази година.

Издателството Thames River Press съобщи, че първата книга, озаглавена Wish (Желание) е вдъхновена от историята на Флорънс Боун от 1923 на име The Rose-Coloured Wish (Желание с цвят на роза).

Тя ще разказва за две деца, които решават да използват каменната верига за желания на зъл магьосник, за да спасят своята алпийска долина, заради което си навличат неприятности.

Майкъл Толкин за пръв път се сблъсква с историята през 40-те и 50-те години като дете, след което по-късно често я чете на собствените си деца, пише dnevnik.bg.

Той казва, че е решил да отдаде почит на вече позабравената приказка и да "пресъздаде духа на оригинала" на нов глас.

Втората книга на име "Дъга" (Rainbow) се базира на книгата на Боун от 1910 г., озаглавена "Другата страна на дъгата" (The Other Side of the Rainbow).

Дикенс споделя: "Желание е история без време, на която деца ще се наслаждават години наред. Толкин я е съживил в разказвателен стих."

Последвайте канала на

Борислава Борисова
843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини