София има карта на местата за култура

29 юли 2020 16:37

 София има карта на местата за култура
© Pixabay
331 0

Приключи първият етап на проекта за създаване на карта на местата за култура в Столична община. На този етап тя показва около 100 културни пространства на открито, съобщават от Направление "Архитектура и градоустройство" към Столичната община.

Картата се разработва от общинското предприятие "Софпроект" в сътрудничество с Дирекция "Култура" на Столичната община и сдружение НеФормално.

Картата е достъпна в ГИС портала на ОП "Софпроект". Предназначена е да послужи на всички граждани, организации, компании и институции, които планират организацията на своите събития и кампании. За тяхно удобство е предоставена информация за регламента и условията за ползване на пространствата, както и координати за връзка със собствениците им.

На този етап картата показва само откритите пространства за култура. Това са около 100 обекта, сред които сцени, стадиони, площади, паркове, градинки и други. При стартирането й се отварят две визуални полета. Вляво на екрана са разположени снимки на обекти в зависимост от мащаба на картата, който потребителят е избрал. Вдясно се намира самата карта, която показва местоположението на местата за култура, както и най-близките до тях спирки на градски транспорт, метро и трафопостове.

При избор на обект от снимка или точка от картата се появяват още визуализации и подробна информация за него. Тя включва района, собствеността (лице за контакт, телефон за връзка, имейл), брой места за зрители (седящи и правостоящи), наличие на сцена (форма, размер, настилка), козирка (над сцената и над местата за зрители), екран, допълнителни пространства (съблекалня, гримьорна или други). За улеснение на потребителите най-важната информацията за обектите е изведена на преден план в пиктограми, изобразяващи наличието на електричество, водоснабдяване, тоалетна и паркинг, посочват от НАГ.

За изработването на първия етап от картата са използвани данни, предоставени от Дирекция "Култура", Дирекция "Зелена система", 24-те районни администрации на Столична община и Направление "Архитектура и градоустройство".

Вторият етап от изпълнението на проекта предвижда картата да бъде допълнена и надградена с информация за закритите места за култура в рамките на Столична община. Очаква се тя да бъде напълно завършена в началото на 2021 година.

Картата може да видите ТУК.

 

Novini.bg
331 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини