Нова помощ за творците от Министерството на културата

  • 27 юли 2020 13:14

  • 520
  • 3
Нова помощ за творците от Министерството на културата
© Pixabay

Министерство на културата обяви две нови сесии в подкрепа на театралното, музикалното и танцовото изкуство. С общата сума от 550 000 лева ще бъдат финансирани проекти в областта на театъра, музиката и танца. Това съобщиха от министерството. 

Подкрепата се определя чрез конкурс по документи, в който могат да участват юридически лица, вписани в Информационния регистър на културните организации на Министерство на културата.

Срокът за подаване на документи е 20 календарни дни след публикуване на обявата – 27.07.2020 г.

Формулярите за кандидатстване и условията за участие са публикувани на интернет страницата на Министерството на културата и могат да бъдат намерени тук и тук

Повече информация за новите сесии може да бъде намерена на сайта www.mc.government.bg, в раздел „Дирекции по изкуство и култура“, „Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование”.

Премиерът Борисов: Само нашата отговорност ни задържа във властта

Междувременно днес премиерът Бойко Борисов съобщи, че се отпускат 2 млрд. лева за новите социално-икономически мерки. Освен за подпомагането на работещите, кабинетът предвижда и еднократна помощ в размер на 50 лв. за следващите три месеца за пенсионерите. Продължава да действа мярката 60/40, която за някои сектори е 80/40. 

Увеличава се и минималният размер на паричното обезщетение за безработица от 9 на 12 лв., считано от 1-ви октомври в размер на 12 милиона лева. 

Последвайте канала на

Novini.bg
520 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.07.27 | 13:22

1
Обърнете тези 550 000 лева на монети и си ги наврете в гнусните дирници мамичката ви долна гнусна
ей

2020.07.27 | 19:15

2
Моля, обръщам се към Боил Банов! Стига вече давахте средства за свободните артисти, които вече станаха едвали не десиденти.......Държавните театри какво да правят? не им давате пари за нови продукции....само заплатите не е решението за продължаване на нормалното и все пак достойно съществуване на държавния сектор в областта на сценичното изкуство....Помислете и престанете с това разделение на свободни и държавни защото качеството на и тъй крехкото ни същестуване още повече потъва надолу.....пример/ "ЧАплин" мюзикъл- в операта във Варна. -ДЪНО
швейк

2020.07.27 | 22:20

3
какво им е свободното и незвисимото на свободните и независими творци като са на държавна хранилка. не съм чул анди уорхол да се е чучнал пред белия дом да иска помощи

Добави коментар

Водещи новини