Благоевград ще посрещне популярни имена в джаза от България и Македония

  • 16 юли 2020 12:27

  • 401
  • 0
Благоевград ще посрещне популярни имена в джаза от България и Македония
© Pixabay

В рамките на два дни Благоевград ще посрещне популярни имена в джаза от България и Македония. Това съобщиха организаторите на пресконференция днес, на която беше представена програмата на "Благоевград Джаз Фест".

На 25 и 26 юли на откритата сцена на площад "Македония" ще излязат DirtyPurchase, Христина Палева, Надя Тончева, Милица Гладнишка, Владко Стефановски, Петър Салчев, Октет Пловдив, Make Sax и X-Key. Първи на сцената на фестивала ще свири емблематичния за града Биг Бенд - Благоевград. Концертите започват в 18.30 часа и ще продължават до 23 часа. Предвидена е и богата съпътстваща програма, посочи зам.-кметът по култура Василиса Павлова. През двата фестивални дни ще има и успореден фестивал, посветен на ръчно изработени творби, както и ателиета за деца, където най-малките жителите и гости на града ще могат да творят.

Фестивалът ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, посочи кметът на Благоевград Румен Томов. С него ще се даде шанс да хората отново да се потопят в културния живот, посочи организаторът на фестивала Алекси Калев. Това е и шанс за самите творци, които заради настоящата ситуация нямат сцена за изява, каза още Калев.

Последвайте канала на

Novini.bg
401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини