Боил Банов проведе втора конферентна среща с представители на културни организации извън държавния сектор

  • 31 март 2020 19:29

  • 1044
  • 1
Боил Банов проведе втора конферентна среща с представители на културни организации извън държавния сектор
© Булфото (архив)

Министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за проведе втора конферентна среща с представители на културни организации извън държавния сектор днес, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Срещата беше посветена на търсене на съвместно решение относно мерките, които трябва да се предприемат за подпомагането на независимия сектор в областта на културата и изкуствата. „Търси се решение за всички организации извън държавния сектор, съвместно с други институции, включително и на европейско ниво“, увери министър Банов представителите на различните творчески обединения. Той потвърди, че като най-спешна мярка към момента може да бъде преструктурирането на Фонд „Култура“ и създаването на програми за финансиране чрез него.

Ето какво се разбраха от Асоциацията на българските киносалони с Банов

До три дни Министерството на културата се ангажира да предложи и конкретни програми и методи за финансирането им, като дотогава се очакват и предложенията на творците в тази посока. Разговорите с представителите на визуалните и изпълнителските изкуства в свободния и частния сектор продължават този петък.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1044 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мира

2020.03.31 | 19:40

1
Най мразя да се подмазвам на капиталисти.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини