30 секунди!

  • 27 февруари 2020 11:03

  • 1062
  • 0
30 секунди!
© булфото/архив/, личен архив

Обръщение на световноизвестния  диригент Йордан Камджалов, прославящ България по целия свят.
 

Имате възможност да ГЛАСУВАТЕ (до 28.02.), подкрепяйки нещо безрезервно заслужаващо си - раждането на НОВА БЪЛГАРСКА КОЛЕДНА МУЗИКАЛНА ТРАДИЦИЯ. Тази дързост е с номинация за "Музикален проект на годината" от слушателите на "Алегро Виваче" / БНР.
(Моля НЕ гласувайте за мен в категорията "музикант на годината", а само за "проекта" Коледа.)

Това не е просто "проект", нито просто концерт или някакво турне, а едно радикално смело, граничещо с безрасъдство усилие да се създаде една неочаквана, но крайно логична, взискателна и уникална НОВА ЕЖЕГОДНА БЪЛГАРСКА МУЗИКАЛНА ТРАДИЦИЯ, която, бивайки много различна и безпрецедентна (каквото е и самото коледуване) се оказва в пълен резонанс с традиции в големи европейски културни центрове, като Виена (знаменитите Новогодишни концерти), Берлин, Лондон...

От една страна тази нова уникална, безпрецедента за страната кауза се явява дори много закъсняла, от друга страна - тази воля за раждане на нещо толкова ново, рисково, скъпо и необходимо, се ражда във възможно най-труден за българската култура, икономика и общество момент. Точно затова раждането на тази нова музикална традиция се нуждае от ВАШАТА ПОДКРЕПА. Никога до сега не съм пледирал към подкрепа за подобно нещо, но този проект има потенциал да бъде с общо национално културно значение, поради което заслужава подкрепата на всички.
Тук не става въпрос да се подкрепя Камджалов, ГЕНЕЗИС, Лабораторията, концертите...., дори не самия Ненов, дори не Музиката, дори не "културата"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, става въпрос за БЪЛГАРСКИЯ ДУХ И КОСМОПОЛИТНОСТ, без които няма как да не дремем като една периферно-"европейска" резерва. Дух трябва на народа.......

ГЛАСУВАЙТЕ за КОЛЕДА - възкресението на унищожаваният архитект и диамант на българския композиторски и изпълнителски гении.

Над 150 човека избрани изпълнители и екип тръгват всяка година в предколедните дни из страната с музиката и посланието на "Коледа".

Ние тръгваме да правим пътека! ПЪТЕКИ!
Лесно е да се направи стъпка в снега, но да се направи пътека в дълбокия лед е много трудно... (Да. В Родината ни е много ледено.) Това е геройство. Всеки, който е опитал да прави пътеки, и то пътеки за култура, пътеки за свобода, за независимост, знае това добре. То е подвиг.
Това точно е и задачата ни, която ВИЕ бихте могли да подкрепите.

Истината е, че истинските неща - към които спада и тази най-мащабна (и като отговорност, финанси, логистика и организация) задача, която Фондация "Йордан Камджалов" носи съвсем сама на плещите си, почти без никаква институционална подкрепа - ще се справят и ще успеят и без подобни номинации, и без подобни отличия, защото са обречени на успех, но вярвам, че получаването на един такъв приз може да облекчи нелеката задача-мисия феноменът Димитър Ненов и неговата "Коледна оратория" да прозвучат постепенно чрез ежегодното турне на GENESIS ORCHESTRA и Музикална Лаборатория за Човека, във възможно повече градове из цялата страна, което да пробужда самосъзнание, българщина от космополитен характер, дух, надежда и вяра. Българската класическа музика и по-точно тази на гения - арх. Димитър Ненов да изпълва залите и дава пламък, заряд и топлина и в най-студените нощи на българския преход към ново българско възраждане. Нашата дейност доказва емпирично това "нечувано" явление вече от няколко сезона.

НАСА кръсти астероид на български диригент

Ще си позволя следните уточнения:

- Гласуване до петък 28.02.2020

- За сигурност може да се ползва следния текст:
“Коледа” - първо национално турне на фондация "Йордан Камджалов" с музика на Димитър Ненов

- Всеки има право да гласува само за една номинация от всичките раздели!

- Моля НЕ гласувайте за мен за музикант на годината. (Това отличие съм го получил преди близо 10 години. Сега е важна само каузата с музиката на арх. Димитър Ненов.)

- Използвайте следния линк
https://bnr.bg/horizont/page/muzikant-na-godinata
или на телефон 02 9336 336

Датите и градовете, в които ще прозвучи КОЛЕДА на Димитър Ненов в периода 2020-2030г. ще бъдат анонсирани своевременно.

Благодаря на всички, които ни подкрепиха.
Благодаря и на всички, които не ни подкрепиха.

Последвайте канала на

Novini.bg
1062 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини