Народният театър представя 4 постановки във Варна през януари

  • 03 януари 2020 14:19

  • 292
  • 0
Народният театър представя 4 постановки във Варна през януари
© Pixabay

През януари във Варна ще гостува Народният театър "Иван Вазов" с четири постановки, съобщиха днес от Фестивалния и конгресен център в крайморския град.

На 22 януари зрителите могат да видят "Neoдачници" на режисьора Иван Пантелеев. В ролите се превъплащават Юлиан Вергов, Радена Вълканова, Стефания Колева, Христо Петков, Иван Юруков, Александра Василева, Владимир Карамазов, Теодора Духовникова, Николай Урумов. Режисьорът на постановката е отличен с награда "АСКЕЕР 2018" и награда "ИКАР 2019" за най-добро представление.

Русенската опера представя балетния спектакъл "Лешникотрошачката"

Отново на 22 януари ще бъде поставена и пиесата "Приятна жена в лоша компания". Сценичната редакция и постановка на френската "комедия с убийства", както я определя авторът, е дело на Юрий Дачев. Ролите са поверени на Емануела Шкодрева, Кръстю Лафазанов, Васил Драганов и Павел Иванов.

На 23 януари варненската публика може да види "Мнимият болен" от Молиер. Режисьор на постановката е Владлен Александров, с участието на Георги Мамалев, Михаил Петров, Албена Колева, Ева Тепавичарова, София Бобчева, Владислава Николова, Павел Иванов, Христо Чешмеджиев и др.

Четвъртата постановка от гастрола на Народния театър във Варна е "Любовникът" от Харолд Пинтър на режисьора Деян Донков. Определяната като изключително провокативна, на ръба на скандала пиеса, не се препоръчва за зрители под 16 години. В ролите зрителите ще видят Деян Донков и Радина Кърджилова, като актрисата е отличена с награда "АСКЕЕР 2019" за превъплащението си в героинята от пиесата Сара.

Последвайте канала на

Novini.bg
292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини