Над 170 събития ще има тази година в Нощта на театрите

  • 12 ноември 2019 12:10

  • 377
  • 0
Над 170 събития ще има тази година в Нощта на театрите
© Булфото

Над 170 събития ще има тази година в Нощта на театрите, съобщиха организаторите. В афиша са представления, пърформанси, форматни събития, дискусии, изложби, отворени врати, театрални пътешествия и срещи зад кулисите, NT Live, импро театър, концерти, ателиета, фокуси, поетични рецитали, младежко творчество, детска програма.

Локациите са София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали, Смолян, Перник и Шумен.

Тази година инициативата е с послание "Ти променяш играта. Играта променя теб". Над 1500 творци от различни театрални стилове стават част от европейската платформа в България и представят своите продукции в над 90 места в 18-те града.

Основната публика в театрите е между 25 и 34 години

За поредна година в Нощта на театрите, най-верните фенове на театралното изкуство ще имат възможността да надникнат зад кулисите на няколко театрални институции и да се срещнат с любими актьори и творци - в София (Народен театър "Иван Вазов", Софийска опера и балет и театър "София"), в Пловдив - Драматичния театър, Стара Загора - Операта.

В Габровския театър ще има ден на отворените врати, а в Хасково - разходка зад кулисите на Драматично-кукления театър "Иван Димов". NТ Live на National Theatre London гостува с най-новата продукция на един от най-иновативните театрални режисьори Иво ван Хове.

На 16 ноември прожекции ще има в шест кина, в София, Пловдив, Русе, Варна и Бургас. Джилиън Андерсън ("Досиетата Х", "Трамвай желание") и Лили Джеймс ("Mamma Mia! Отново заедно") са изпълнителите на главните роли в спектакъла "Всичко за Ийв". Постановката разказва историята на Марго Чанинг.

Проф. Атанас Атанасов: Хората, които ходят на театър, не са онези с многото пари

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив и Националното училище за музикално и сценично изкуство в Бургас ще отворят сцените си за широката публика, и ще покажат своите продукции с вход свободен.

1000 деца ще гледат безплатно куклен театър преди Нощта на театрите. Акцията е част от социалната кампания "Веселите зъбки" и за втора година се осъществи в партньорство с европейската инициатива. 10 детски градини от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Добрич, Русе, Благоевград и Стара Загора ще могат да се докоснат до театралното изкуство.

Последвайте канала на

Novini.bg
377 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини