Театър пред театъра

  • 02 юли 2019 14:21

  • 422
  • 0
Театър пред театъра
© Столична община

От 2 до 11 юли на открита сцена с 1000 места, издигната пред Народния театър "Иван Вазов", ще се проведе на най-очакваното театрално събитие на сезона - "Театър пред театъра".

Събитието се провежда за трета поредна година с любезната подкрепа на Столична община и очаква повече от 10 000 души на театър под звездите, съобщиха от пресцентъра на общината.

Началото на „Театър пред театъра“ на 2 юли ще даде Малък градски театър „Зад канала“ с представлението „Ромул Велики“ от Фридрих Дюренмат, режисирано от Бина Харалампиева. В спектакъла участват Герасим Георгиев – Геро, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Георги Кацарски, Атанас Чопов, Вежен Велчовски и Симеон Бончев.

На 3 и 4 юли за първи път на голяма сцена под открито небе зрителите ще видят един от най-хитовите спектакли на Народния театър, за който билетите се изчерпват с месеци напред – „Лисичета“. Представлението, което отново носи подписа на режисьора Бина Харалампиева, е с участието на звездите от първата ни трупа Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветан Алексиев, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов.

5 и 6 юли са дните, в които под звездите ще се развихри истински театрален карнавал – спектакълът „Един безумен ден“ от Бомарше с режисьор Михаил Петров. Звездите в представлението по пиесата „Сватбата на Фигаро“ са Параскева Джукелова, Гергана Змийчарова, Димитър Живков, Стелиан Радев, Джулия Бочева, Васил Драганов, Стоян Пепеланов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Пламен Димов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова, Цветомира Даскалова.

И това не е всичко – на 8 и 9 юли, само месец след премиерата на Голяма сцена, публиката ще види за първи път на открито мегазвездите на българския театър Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в и Аня Пенчева в спектакъла „Актирсата“. В комедията на Питър Куилтър двамата си партнират с Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Иван Панев, Павел Иванов, Живко Сираков, Боряна Бабанова и Божидар Мицев.

7, 10 и 11 юли са запазени за хитовия спектакъл "Спанак с картофи" с участието на Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Герасим Георгиев – Геро.

Билети за някои от спектаклите все още могат да се купят на касите на театъра и онлайн на сайта. В дните на "Театър пред театъра" касите ще бъдат отворени всеки ден до 21:30 часа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини