Детският фестивал "Лачени обувки" започна в Берковица

  • 30 май 2019 11:02

  • 292
  • 0
Детският фестивал "Лачени обувки" започна в Берковица
©

Детският фестивал на изкуствата "Лачени обувки" бе открит днес в читалище "Иван Вазов" в Берковица.

В продължение на четири дни над 900 деца от България, Румъния, Сърбия и Македония ще показват своя талант на сцената на фестивала. Те ще се състезават в разделите "Музика", "Театър", "Модерни танци", ще има и конкурс за детска рисунка по темата "Чудесата на природата".

Фестивалът има конкурсен характер, а изпълненията ще бъдат оценявани от авторитетно жури. Председател на журито в раздел музика е композиторът Хайгошод Агасян, театралните изпълнения ще оценява режисьорката Нина Димитрова, в раздел "Модерни танци" председател на журито е Ина Колева, а в раздел "Детска рисунка" председател е художникът Илия Костов. Днес в конкурсната програма ще се изявят около 200 деца в раздел "Музика".

Фестивалът "Лачени обувки" се провежда за 27-ма поредна година в Берковица. От неговата сцена към големия подиум са тръгнали много известни днес певци, музиканти и танцьори. Организатори са общината в Берковица и местното читалище "Иван Вазов". В последния ден на фестивала на 2 юни те са подготвили разнообразна културна и спортна програма за участниците, която включва забавни игри и състезания, киноложка изложба и риболов.

Последвайте канала на

БТА
292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини