Фестивал с богата програма предшества Празника на розата в Карлово

  • 02 май 2019 10:14

  • 400
  • 0
Фестивал с богата програма предшества Празника на розата в Карлово
© Булфото

Фестивал с богата програма в Карловската долина, който ще бъде от 6 до 18 май, ще предшества Празника на розата в Карлово, съобщиха от общината.

Символично начало на розобера в Карловско ще бъде поставен на 6 май в село Войнягово с изявите "Гюл се рони" и "Гергьовска люлка с вито хоро". Възпитаниците на детските градини от община Карлово ще спортуват с мероприятието "Спортуваме с приятели" на 8 май, на площад "20-ти юли". На следващия ден събитията на площада в Карлово продължават с концерт на Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада под надслов "Споделени музикални мигове".
Осем дни преди Празника на розата в народно читалище "Васил Левски 1861г." ще бъде избрана "Царица на розата Карлово 2019". На 11 май на площад "20-ти юли" ще се състои "Да изиграем едно българско хоро" с участието на детските градини на Карлово.

Празника на розата на 18 май започва с ритуала "Розобер" в розовите градини на Карлово, с Шествие на Царицата на розата и фолклорен танцов спектакъл. Предвидени са още демонстрация на розоварене и дегустация на продукти с роза в туристически комплекс "Старинно Карлово" и Историческия музей. В празничния ден ще има още: работилница за приложно изкуство с "Памс парти"; флашмоб; концерти на Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада, и на рок-групите "Dust" и "Диана Експрес", както и шествие и спектакъл "Fireter".

Novini.bg
400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини