Световноизвестният Маестро Камджалов ще ни покаже вълшебството на сцената за пореден път на 23 и 25 май

  • 20 май 2019 11:00

  • 1207
  • 0
Световноизвестният Маестро Камджалов ще ни покаже вълшебството на сцената за пореден път на 23 и 25 май
© новини.бг/архив/

На 25 май в Античния театър в Пловдив, публика и Музикална лаборатория за Човека влизат заедно в кръга на песента. Интерактивният спектакъл, част от програмата на „Пловдив - Европейска столица на културата”, се ръководи от международно признатия диригент Йордан Камджалов. Античният театър ще събере за първи път и трите форми на Музикална лаборатория за Човека: ансамбъл, хор и България ПЕЕ, като активен участник е цялата аудитория на Античен театър.

За спектакъла Маестро Камджалов споделя: „Вярвам, че бъдещето на музиката, а и на живота, е в пълната свобода, в пълното общуване и в пълното преживяване. На този път, на тази цел и на тази идея, е посветено настоящото звуково-пространствено преживяване.”

Вечерта на 25 май ще съпреживеем част от „Етюди на бъдещето“, изпълнението с което Genesis Chamber Orchestra, Музикална лаборатория за Човека за първи път в Златната зала на Музикферайн, Виена представиха изцяло българска програма. Спекатакълът е част от проекта „Заедно в кръга на Паневритмията“ и е венец на целогодишните прояви за популяризиране на паневритмията като уникална българска практика, създадена от Петър Дънов, философ и композитор.

Йордан Камджалов , съвместно с училища, университети и фестивали провежда от години уникалното събитие „България ПЕЕ“, събуждайки колективните творчески сили. Защото България е пяла през вековете, България пее и България ще продължава да пее. Спектакълът “ В кръга на песента” се провежда на 25 май, събота, на Античен театър в Пловдив от 20 часа с вход свободен и е част от програмата на „Европейска столица на културата Пловдив 2019”.

„ТАМ, ГДЕТО ЗНАНИЕТО ЖИВЕЙ" в навечерието на празника на българската просвета и култура за академизма, повелите на патриарсите и модерните предизвикателства през вълшебството на сценичната изява СРЕЩА РАЗГОВОР С ДИРИГЕНТА ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ НА 23.05. 2019 от 18.00 часа в Театър НАТФИЗ ул. Раковски 108А.

Последвайте канала на

Novini.bg
1207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини