Навръх Лазарица в Сатирата е премиерата на „Трима мъже и една Маргарита”

На 20 април 2019 г. от 19:30 ч. ще се състои премиерата на „Трима мъже и една Маргарита“ от Лиза Шопова, дъщерята на легендарния актьор Наум Шопов. Този спектакъл е 322-та постановка в историята на Сатиричния театър.

Освен автор, Лиза Шопова е и режисьор на спектакъла. Сценографията е дело на Антония Попова, а музикалната среда – на Мартин Каров. В постановката играе за първи път синът на Лиза Шопова и Христо Мутафчиев – Асен Мутафчиев. В останалите персонажи се ще превъплътят Христо Мутафчиев, Петър Калчев и Маргарита Хлебарова.

Пиесата „Трима мъже и една Маргарита“ беше отличена през януари 2019 г. с наградата „Алеко Константинов“ на третото издание на конкурса за сатирична комедия на Сатиричния театър.

Лиза Шопова коментира: „В живота често тръгваш за някъде, но се оказваш на друго място. Това се случва през една нощ с трима мъже, които попадат в обща болнична стая. В рамките на осем часа те са изправени пред абсурдни дилеми и ситуации. От решението, което всеки един от тях ще се наложи да вземе, зависи тяхното бъдеще. А медицинската сестра, която трябва да се грижи за тях, е под голям стрес тъй като й предстои изключителното събитие да се омъжи на следващата сутрин. Болничната стая се превръща в бойно поле, на което всички средства са позволени, а залогът е любовта“, съобщават от Сатирата.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Култура

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет