Синът на Джеръм Д. Селинджър публикува неиздадени негови творби

  • 02 февруари 2019 15:32

  • 345
  • 0
Синът на Джеръм Д. Селинджър публикува неиздадени негови творби
©

Синът на Джеръм Д. Селинджър, автора на култовата книга "Спасителят в ръжта", разкри, че планира да публикува неиздадени по-рано творби на баща си, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

"Селинджър продължи да пише, след като се оттегли от публичния живот след публикуването на единствения му роман през 1951 г. Всичко, което е написал, ще бъде споделено с хората, които обичат да четат негови творби", обясни 58-годишният му син Мат пред в. "Гардиън".

Мат уточни, че досега не са били публикувани творби на баща му, защото не са били готови за издаване. "Баща ми искаше от мен да ги събера, а като се има предвид трудността на задачата, знаеше, че това ще отнеме много време. Той 50 години пишеше, без да публикува. Следователно не става въпрос за неохота или покровителство. Когато всичко бъде готово, ще го споделим с читателите", поясни той.

Мат отбеляза, че той и вдовицата на писателя Колийн ще направят всичко, което е по силите им, за да може събраният материал да бъде публикуван възможно най-бързо. Вестта идва седмици след отбелязването на 100-годишнината от рождението на писателя и 9 години след като той умря от естествена смърт в дома си в Ню Хемпшър.

Книгата "Спасителят в ръжта" и нейният антигерой протагонист Холдън Колфийлд бързо станаха културни феномени във време, свързано с големи демографски и социални промени в САЩ. В едно от редките си интервюта Селинджър сподели, че главният персонаж е базиран върху преживяното от самия него като младеж.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини