Столична община ще финансира 136 културни проекта през 2019 г.

На първа сесия за 2019 г. на Столичната програма „Култура” ще бъдат финансирани 136 проекта, съобщиха от Столичната община.

Тази година проектите отговарят на Специалния приоритет: осъществяването на връзки и взаимоотношения с европейската култура и изкуство, изграждането на „културни мостове” към успелите български творци в чужбина, както и насърчаване на проекти, които свързват български и европейски творци и продукции. Този приоритет е свързан както с равнопоставеното участие на столични творци и културни оператори в глобалните културни процеси, така и с провеждането на инициативата Европейска столица на културата в Пловдив през 2019 г.

Най скъпият проект Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София е на Националния военноисторически музей - 54 660 лева.

До края на годината ще бъде обявена и втора сесия на Столичната програма „Култура”, в която ще се приемат проектни предложения само за Направление 7: „Мобилност” (външна и вътрешна). Сроковете за тях ще бъдат обявени допълнително.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Култура

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет