75 снимки на Йорданка Христова в юбилейна изложба

  • 05 ноември 2018 14:20

  • 2669
  • 0
75 снимки на Йорданка Христова в юбилейна изложба
© Булфото

Ретроспективна изложба със снимки от зората на кариерата на Йорданка Христова до наши дни бе открита в читалище "Гоце Делчев - 1927" в столицата, съобщи куратора на изложбата Иван Георгиев.
Читалището-домакин на експозицията, се намира в квартал "Св. Троица", където е родена и израснала именитата ни певица.


Броят на изложените снимки е 75 - колкото е личната годишнина на примата. Те са подбрани от архива на сдружение с идеална цел "33 оборота", отдадено на историята на българската естрада, съобщиха от читалището. Изложбената зала събра десетки почитатели на творчеството на именитата певица, сред които и местната общност на потомци на бежанци от Македония, дошли специално за да разгледат сбирката от фотоси.

Йорданка Христова отбелязва и 50 години на сцената. Обединени, двата юбилея ще отекнат на голям самостоятелен концерт в Зала 1 на НДК на 19 ноември.

Мотото на концерта е "Моят път - любов", а съпровождащ бенд ще бъде ръководен от Дани Милев.
Наред със златните хитове на певицата ще прозвучат и няколко съвсем нови песни. Едната от тях е в духа на юбилейната равносметка, а с другата примата се прекланя пред своите предци. Певицата обяви, че това ще е последният й рецитал от такъв мащаб в най-престижната ни зала. Това е допълнителна причина интересът към изявата да се засилва с всеки изминат ден.

Заета с подготовката на концерта, на който сама е продуцент, Йорданка Христова не успя да открие лично изложбата, но почитатели и близки веднага започнаха да й изпращат от мобилните си телефони документални кадри от събитието. Експозицията ще остане в читалището (на ул. "Галичник" щ 2) до края на ноември, съобщиха организаторите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2669 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини