В прочута лондонска галерия откриват най-новата изложба на Вежди Рашидов

  • 24 юни 2018 16:50

  • 3116
  • 0
В прочута лондонска галерия откриват най-новата изложба на Вежди Рашидов
© Novini.bg (архив)

На 10 юли в прочутата лондонска галерия "Галиарди" ще се открие най-новата изложба на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, съобщават от комисията по култура към Народното събрание. Поканата е на ръководството на галерията.

Клиенти на "Галиарди" са кралски фамилии от цял свят, международни организации, известни колекционери и меценати, банки, се посочва в информацията. Сред творците, показвани в нея, са автори като Анди Уорхол, Хенри Мур, Деймиън Хърст, Оскар Кокошка, Джорджо де Кирико, Раул Дюфи и още редица таланти на нашето съвремие.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, който има над 50 самостоятелни изложби в целия свят, ще представи 44 скулптури и рисунки.

За експозицията е подготвен специален луксозен каталог, който излиза от печат до няколко дни. Галерията ще пусне и специален сайт, посветен на творчеството на българския творец, пише в съобщението.

Интересът към изложбата му в Лондон е много голям. В Международната конфедерация на критиците на изкуството окачествяват творчеството на Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко като забележително, се посочва още в информацията. В нея се цитира и статията "Свободата на формата" на Тимъти Уарингтон, в която се казва - "Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е един изключително талантлив художник, който се специализира в създаването на силно въздействащи скулптури и който продължава по пътя на творци като Микеланджело и Донатело, той създава експресивни и експериментални рисунки и картини, които са изключителни произведения на изкуството, наситени с талант, майсторство и интелектуална енергия. Талантът и геният на Рашидов могат да бъдат открити в неговите скици и подготвителни рисунки, които се появяват на бял свят много преди да започне процеса по създаване на скулптурната композиция, и надвишават по брой създадените скулптури, защото са плод на творчески търсения и мисли. Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е един изключително талантлив творец със задълбочено разбиране за културата и света, притежаващ таланта да изразява и разказва чрез образи нови идеи и мисли."

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3116 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини