Министерството на културата благодари на всички участници в първата "Нощ на четенето"

  • 25 януари 2017 16:02

  • 1482
  • 0
Министерството на културата благодари на всички участници в първата "Нощ на четенето"
© Булфото (aрхив)

Министерството на културата изказва благодарност на всички библиотеки, книжарници, читалища, музеи и литературни клубове в страната, както и на творците и на всички почитатели на книгата, които се включиха в първото издание на инициативата "Нощ на четенето", съобщава пресцентърът на министерството.

Инициатор за "Нощта на четенето" бе Министерството на културата със сътрудничеството на Франция, а културното министерство подкрепи чудесната идея и призова да се включат в инициативата нашите библиотеки, читалища, книжарници, литературни кафенета и клубове, както и авторите, издателите, местните сдружения и неправителствените организации, се припомня в съобщението.

Замисълът на новата инициатива е да насърчи четенето, като библиотеки и книжарници са отворени много по-дълго от обичайното за всички посетители и ценители на литературата. В тях се организират срещи с автори, дискусии и представления, публични четения в музикален съпровод.

"Нощта на четенето" има също за цел да покаже и как общуването с книгите и обсъждането на идеи ни обогатява, предоставя ни и възможност да споделяме и да се изправяме пред предизвикателствата на нашето време, отбелязват инициаторите й.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини