Единствената детска шекспирова театрална школа представя уникален спектакъл под звездите на 22 и 23

  • 12 юли 2016 14:07

  • 1133
  • 0
Единствената детска шекспирова театрална школа представя уникален спектакъл под звездите на 22 и 23
©

На 22 и 23 юли пазарджишкото село Паталеница кани всички любители на театъра в лятната си театрална сцена под открито небе. За седемнадесета поредна година Шекспировата театрална школа „Петровден“ ще изиграе уникален спектакъл на великия английски драматург и поет Уилям Шекспир.

Комедията „Дванайсета нощ“ ще бъде пресъздадена от професионални актьори, които са част от театрите в София, Русе и Пазарджик. Заедно с тях на сцената ще бъдат и младите актьори от местната театрална школа „Петровден“.

Освен с невероятна актьорска смес пиесата може да се похвали и с режисьора Тери Фендър, който е представител на родината на великия Шекспир. Тери Фендър е преподавател в Университета в Съри, Англия.

Съпругата на Христо Церовски, основателят на уникалната селска Шекспирова школа „Петровден“, сподели че в Паталеница се случва магия, защото се прави нещо традиционно в нетрадиционна среда. Инна Церовска оглавява Младежкия дом в град Пазарджик.

Работата с вокалната техника на актьорите е поверена на Стере Майер, която е част от екипа на режисьора Рекс Дойл, който също е участвал в пресъздаването на Шекспир в Паталеница.

Ако се чудите как да прекарате един летен уикенд, посетете село Паталеница и се насладете на уникалното преживяване да гледате комедия на великия Уилям Шекспир, изпълнена от българи и режисирана от англичани. Огненият български дух се съчетава с консервативната английска велика култура. Какво ли ще се получи, елате и вижте!

За първи път тази година ще бъде организиран безплатен превоз от Пазарджик до село Паталеница. Автобусът ще потегли от старата автогара в 20 часа.

Входът е свободен с начало 21:00 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
1133 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини