Мелник събира ценители на виното

  • 01 февруари 2016 14:57

  • 1819
  • 2
Мелник събира ценители на виното
© Булфото

И тази година под егидата на община Сандански в най-малкия град на България - Мелник, ще се състои фестивалът на мелнишкото вино "Златен грозд", който отново ще събере за два дни ценители от страната и чужбина, съобщиха от общината.

Превърналият се в традиция двудневен празник ще започне на 6 февруари от 10.30 часа с тържествен църковен водосвет. Духовият оркестър "Сандански" ще даде началото на музикалната и фолклорната програма. През първия ден на площада в Мелник жителите и гостите ще видят и чуят изпълненията на ансамбъла за народни песни и танци при читалище "Отец Паисий-1919" - Сандански, кукерска група от град Петрич, фолклорна група при читалището в село Овчарци, община Сапарева баня, групата за народни танци "Македонска хубост" и родопски гайдари.

На 6 февруари ще бъдат наградени винарските изби, които ще се включат в конкурса за най-добро вино, направено от популярния местен сорт грозде "Широка мелнишка лоза". Ще бъдат обявени и победителите в конкурса за най-добро домашно вино, които ще се състезават в две категории - вино от "Широка мелнишка лоза" и вино "Букет". Комисия от професионалисти енолози ще оценява напитките.

Вторият фестивален ден, 7 февруари, ще открие гост-изпълнителят Иван Гоцев, а в програмата ще участват родопските гайдари и фолклорните групи при читалищата в с. Струма, с. Склаве, с. Катунци и с. Голешево. В края на празничната програма ще бъде наградено най-доброто вино според публиката, а всеки гласувал ще може да спечели награда от томбола.

Последвайте канала на

1819 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
илия

2016.02.04 | 13:16

2
Само погледнете мизерията в избата,старите бъчви и т.н...За какво вино може да иде реч??? Да не говорим ,че сортовете грозде от региона са само за трапезно вино...

2016.02.04 | 13:14

1
В прехваления Мелник никой НЕ произважда вино! Това са едни мързеливи селяни по-кисели от тези на Банско и Китен...

Добави коментар

Водещи новини