Посрещаме Коледа с барокова музика

  • 19 ноември 2013 15:28

  • 1300
  • 0
Посрещаме Коледа с барокова музика
©

В навечерието на Коледа виртуозни концерти с шедьоври на европейската предкласика от Бах, Хендел, Корели и Вивалди пренасят българската публика във времената на великолепния барок.

Коледният традиционен дух на "класическа" Европа - празнично изживяване от най-висока класа, съживява музикалния уют на бароковата гала вечер от три сцени в София, Варна и Пловдив.

Точно след месец, на 19 декември, изключителният цигулар проф. Марио Хосен и академичен оркестър "Орфеус" на НБУ ще открият коледния цикъл от барокови гала вечери с концерт в Пловдив.

Почитателите на класическата музика от знаменитата епоха на европейската предкласика ще преживеят истинска коледна приказка с шедьоври на Бах, Хендел, Корели и Вивалди в изискана атмосфера и под звуците на музиканти от световна величина. Цикълът ще продължи с концерт във Варна и ще завърши в навечерието на Бъдни вечер, 22 декември, във Военния клуб, София.

Създател и вдъхновител на оркестър "Орфеус", проф. Марио Хосен е световнопризнат български цигулар, който живее във Виена и обикаля по света като концертиращ артист и преподавател. По покана на Нов български университет през последните години Марио Хосен преподава и у нас, води майсторски класове и работи с академичния оркестър "Орфеус".

„Вече няколко години изнасяме концерти в пълни зали пред признателната и любима българска публика. Настроението винаги е приповдигнато, музикантите - на световна висота, а произведенията - шедьоври на европейската класическа музика" - споделя самият Марио Хосен, който тази година взе участие и в турнето на Фортисимо Фест и като солист, но и като маестро на забележителните братя Зайранови, негови възпитаници и - едва на 11 и 13 години - лауреати на световни конкурси.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини