Бриджит Джоунс се завръща като вдовица

  • 30 септември 2013 09:23

  • 916
  • 0
Бриджит Джоунс се завръща като вдовица
©

Последният път, когато видяхме най-известната мома в света, тя тъкмо получаваше предложение за брак от очарователния и успешен адвокат Марк Дарси. 

Историята за Бриджит Джоунс се завърна с трета книга от поредицата, но още преди тя да е излязла шокираните й почитатели научиха, че Дарси е починал преди пет години, а 51-годишната героиня е самотна майка на две деца, пише dnevnik.bg.

Успешните екранизации с Рене Зелуегър и Колин Фърт очароваха още повече хора, идентифицирали се с историите от "Дневника на Бриджит Джоунс", започнали през 1995г. Читатели дори обявиха тази история, основана донякъде на сюжета на "Гордост и предразсъдъци" от Джейн Остин, за една от 10-те най-добри книги на ХХ век редом с "1984".

И днес тя продължава да се притеснява от теглото си, от това колко пуши и дали една чаша вино на ден е много, но читателите са стъписани от избора на Хелън Филдинг да я направи вдовица.

"Луда за момчето" (Bridget Jones: Mad About the Boy) тръгва също като появата на популярната поредица - като колонка във вестник - този път обаче от страниците на списанието на "Сънди таймс".

Британската преса коментира, че описана като стереотип на 30-ина годишна лондончанка от 90-те години, Бриджит е еманация на повечето жени от своето поколение. Филдинг, която е на 55, отрича да има биографичен момент в книгите й, макар да е майка на две деца и да се раздели с телевизионния продуцент Кевин Куран през 2009г.

Засега авторката разкрива само, че този път приключенията на Бриджит са около запознанството й през "Туитър" с Рокстър - 30-годишен и по-скоро от категорията "мъж-играчка". За да разберат какво е станало с Дарси, читателите ще трябва да изчакат до премиерата на книгата на 10 октомври и да почетат доста навътре в романа.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
916 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини