Нощ на театрите: "Гарфънкъл търси Саймън" и "Фантомът на операта"

  • 09 септември 2013 10:08

  • 832
  • 0
Нощ на театрите: "Гарфънкъл търси Саймън" и "Фантомът на операта"
©

Back Stage Club става сцена за две театрални представления в рамките на първата у нас Нощ на театрите.

А те са:

Гарфанкъл търси Саймън, 17:00 часа
участват: Кирил Бояджиев и Светломир Радев
автори: Здрава Каменова и Калин Ангелов
режисьор: Калин Ангелов
вход: 6 лв.

Историята на Здрава Каменова и Калин Ангелов разказва за игра на приятелство, в  най-буквалния смисъл. Ексцентричен математик приема в дома си непознат човек, с когото да похапва наденички, лови риба и припява фалшиво, без да го познава наистина. Двамата дори не знаят истинските си имена, ето защо се наричат Саймън и Гарфънкъл. Въобразявайки си, че се познават, героите се увличат в тази игра, за да я превърнат в защитен щит срещу самотата им. Възможно ли е преструвката да отстъпи място на откровената емоция само след няколко споделени момента? Кирил Бояджиев и Светломир Радев влизат в кожите на двамата "приятели", за да направят напречен разрез на отношенията между хората, откровеността или липсата на такава. Пиесата е написана специално за двамата актьори и е спечелила националния конкурс за българска драматургия Иван Радов за 2011 г.

"Фантомът от операта", 21:30
участват: Теодора Маркова, Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в, Георги Стойчев
режисура и сценография: MusiCalling
вход: безплатно

Краткия спектакъл по оригиналната композиция на Андрю Лойд Уебър ще бъде представен премиерно в Back Stage Club. Вокалната партия на Кристин Дайе е поверена на Теодора Маркова, а Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в и Георги Стойчев са съответно Фантома и Виконт дьо Шани. Историята на Гастон Льору, която се върти около мистериозната фигура, която тероризира Парижката опера в желанието си да направи известна жената, която обича е една от най-адаптираните както за театрална сцена, така и в киното.

Снимка: Бранимир Миладинов

Последвайте канала на

832 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини