Шефът на Nvidia: Видеоигрите ще бъдат изцяло пропити от изкуствен интелект

  • 07 юни 2024 13:48

  • 535
  • 1
Шефът на Nvidia: Видеоигрите ще бъдат изцяло пропити от изкуствен интелект
© Getty Images, архив

Изпълнителният директор и съосновател на Nvidia, Дженсън Хуанг, направи прогноза, че неговата компания е в уникална позиция за печалби. Скоро, казва той, на практика всеки аспект на видеоигрите може да бъде "напоен" с AI, съобщи PC Gamer, цитиран от dir.bg. 

Изкуственият интелект вече изгради значителна - макар и спомагателна - роля в игрите. Функции като DLSS, който работи само на модерни карти на Nvidia, използват AI, за да увеличат скоростта на кадрите и да генерират изображения с по-висока разделителна способност. DLSS се превърна в основен елемент от компютърните игри само за пет години, откакто излезе.

"Ние вече използваме идеята за невронна графика", каза Хуанг на технологичното изложение Computex в Тайпе, имайки предвид DLSS и други функции.

От Rockstar обявиха кога ще излезе най-чаканата игра в гейминг индустрията – GTA VI

"Скоро ще видим AI да генерира текстури и обекти. Така че ще получаваме все по-богати и по-богати игри в бъдеще", допълни той.

Освен с графиката и програмирането, изкуственият интелект ще помогне при ботовете и NPC-тата. Те ще станат много по-естествени и подобни на живи хора. Задълбочаването на връзката между AI и игрите би послужило само за укрепване на пазарната доминация на Nvidia. Хуанг несъмнено е наясно с това и напоследък е гласовит по темата за конвергенцията между AI и игрите.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.07 | 18:57

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини