Видеоигра с главно действащо лице изнасилвач породи огромен скандал

Платформата за видеоигри Стийм обяви, че няма да разпространява игра, в която главно действащо лице е изнасилвач, предаде АФП.

Играта, озаглавена "Денят на изнасилването", поставя играча в кожата на изнасилвач и убиец на жени. Тя породи скандал и обвинения, че възхвалява насилието над жени. Ето защо компанията Валв, която притежава платформата Стийм, каза, че заради рисковите и неизвестни ефекти от играта, тя няма да я разпространява.

Миналата година подобна полемика породи игра, наречена "Активен стрелец", в която сюжетът беше стрелба в училище.

Сега в рекламата на играта за изнасилване се казва, че играчът може да контролира решенията на сериен убиец и изнасилвач, който броди по време на зомби апокалипсис.

Компанията, разработила скандалния продукт, се нарича Деск Плант и твърди, че играта е всъщност черна комедия, предназначена за 4% от населението, които са социопати. Компанията твърди, че хората могат да различават фикция от действителност. Британската депутатка Хана Бардъл обаче определи играта като "откачена и извратена".

Коментари

 1. 2019.03.09 | 00:08

  Falshiva novina nqma takava igra

 2. 2019.03.08 | 09:51

  Като играех Duke Nukem 1 ела да видиш какво ставаше :)
  Шибай, псувай, пикай навсякъде... и какво ли още не.
  Голяма игра беше и се радвам, че успях да и се насладя по онова време.
  Сега вече пазара неможе да изкара такова нещо...

 3. 2019.03.08 | 08:26

  До преди 15 години в игрите се пушеше, пиеше, убиваше, изнасилваше и на никого не му пукаше. Преди малко повече, в анимационните филми се подиграваха на негри, индианци, и какви ли още не, и на никой не му пукаше. Хората се смееха и се забавляваха. Диктатурата на либералния пролетариат с все по-големи крачки ни води към стерилна оруелова безполова безрасова антиутопия.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Игри

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет