Трета седмица "Гринч" продължава да е номер 1 у нас

Злонравният герой, който се опитва да отмъкне Коледа, представен в анимацията "Гринч", продължава да привлича най-много зрителите в киносалоните, сочат обобщените данни у нас. Историята, започната в книгата "How the Grinch Stole Christmas" на Доктор Сюс от 1957 година, е гледана от вече 82 808 зрители и отчита 807 018 лева приходи за трите седмици у нас.

На втора позиция е първата премиера от миналия уикенд - "Смъртоносни машини", създаден по първия от четирите романа на Филип Рийв от 2001 година. Триизмерният разказ за времето, в което подвижният Лондон ще се окаже арена на битка на живот и смърт, е гледан от 10 311 зрители и има 121 626 лева приходи за първите три дни у нас.
Трето място е за втората премиера от миналия уикенд - "Робин Худ: Началото". Авангардната интерпретация по класическата история с Тарън Еджъртън и Джейми Фокс в главните роли е гледана от 7 422 зрители и има 72 270 лева за първите три дни у нас.

Четвърта позиция е за "Бохемска рапсодия", който е вече месец и половина на екраните у нас. Изкачването на легендарната "Куин" и нейният вокалист Фреди до върха на музикалната сцена е гледано вече от 116 388 зрители и има 1 093 358 лева приходи от билетите им.

Пета позиция сред най-гледаните филми е за българския "Смарт Коледа". Забъркването на нови технологии с традициите на Бъдни вечер и очакваните подаръци са гледани от 19 603 зрители и отчитат 161 422 лева приходи за двете седмици на екраните.
Шесто място е за белгийската драма "Курск". Развиващото се на земната повърхност и под водата по време на деветдневната трагедия с авариралата руска подводница на 12 август 2000 година е гледано от 12 219 зрители и има 116 514 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Седма позиция е за спортната драма "Крийд 2", продължение на култовия "Роки" и на драмата "Крийд: Сърце на шампион" отпреди три години. Битката между сина на Аполо Джонсън - Адонис, и на Виктор Драго - Иван, е гледана от вече 33 382 зрители и има 297 675 лева приходи за трите седмици у нас.

На осмо място е третата премиера от миналия уикенд - "Дяволът в теб". Хорърът, в който в градската морга на американски град се случва поредица от събития, предизвикани от зла сила, е гледан от 3 670 зрители и има 32 151 лева приходи за първите три дни у нас.

Девето място сред най-гледаните филми у нас е за "Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд", продължение на филма отпреди две години, в който беше разказано част от началото на случващото се в поредицата "Хари Потър". Продължението на историята, в която се изясняват позициите на магьосниците Гелърт Гринделвалд и Албус Дъмбълдор в битката за издигане на чистокръвните над мъгълите, е гледано от 63 780 зрители и има 725 007 лева приходи за месец на екраните у нас.

Десета позиция е за приключенския "Лешникотрошачката и четирите кралства", вдъхновен по едноименната приказка на Ернст Теодор Амадеус Хофман от 1816 г. Коледното приключение на Клара в магическия свят на джинджифилови войници и армия от мишки е гледано от 64 177 зрители и има 643 773 лева приходи за петте седмици у нас.

Извън първите десет е четвъртата премиера от миналия уикенд - европейската драма "Ева", за младия Бертран - жиголо, което краде ръкопис от умиращ клиент и печели слава с нея. За първите три дни у нас филмът е гледан от 596 зрители и има 4 538 лева приходи

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още