Игрите ни карат да халюцинираме

  • 08 януари 2014 14:12

  • 3138
  • 1
Игрите ни карат да халюцинираме
©

Запалените геймъри може и много да обичат да висят пред компютъра, но това не е никак полезно. И не само заради факта, че влияе зле на зрението ни, а и защото може да предизвика халюцинации. Хората, които прекарват часове пред екрана, са много предразположени към изкривено възприемане на реалността, твърди ново проучване.

При някои от пристрастените се появяват картини от любимата им игра, други пък виждат пред очите си различни менюта. При трети в главите им звучат музикалните фрази, които често слушат, пише inews.bg.

Специалистите проучили познавателните способности и реакциите на близо 500 доброволци. Така установили, че образите, които виждат, не са опасни за тях. Все пак трябва да се обърне внимание на този проблем, особено при шофьорите. Доказано е, че в екстремни случаи изображенията могат да накарат геймърите да мислят нерационално. Освен това нерядко са причина да бъде поставено под въпрос психическото им здраве.

"По-голяма част от геймърите играят доста интензивно, но въпреки това не при всеки се появява подобен проблем. Всичко е свързано с индивидуалната чувствителност. При определени обстоятелства може да бъде опасно, затова съветваме да се правят почивки", коментира Анжелика Ортис де Гортари пред британското издание Telegraph.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3138 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.16 | 16:53

1
девиза на истинския геймър:"I don't need to "get a life" i'm a gamer....i have lots of lives"

Добави коментар

Водещи новини