Видеоигрите подобряват функционирането на някои части на мозъка

  • 06 ноември 2013 05:59

  • 1356
  • 0
Видеоигрите подобряват функционирането на някои части на мозъка
©

Видеоигрите подобряват функционирането на някои части на мозъка, сочат данните от изследване, публикувано в списанието „Молекулярна психиатрия”, цитирано от CNet. Заключението на учените е, че игрането на електронни игри води до увеличаване на частите на мозъка, отговорни за пространствената ориентация, формирането на памет, стратегическото планиране и фината моторика.

Изследването е проведено от Института „Макс Планк” и Университетската болница „Шарите” в Берлин. В него са участвали 23 пълнолетни, които са играли Super Mario 64 на Nintendo XXL половин час на ден в продължение на два месеца. Друга контролна група не е играла никакви игри през същия период.

Учените се надяват, че резултатите от изследването ще помогнат за използването на видеоигрите като терапия за пациенти с умствени разтройства като посттравматичен стрес и шизофрения. Видеоигрите вече се прилагат като лечение. Изследване на Университета на Северна Каролина е установило, че възрастните хора, които играят са по-малко разположени към депресивни състояния.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1356 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини