Happy Oasis става основен конкурент на FarmVille във Facebook

  • 20 юли 2011 13:12

  • 4160
  • 0
Happy Oasis става основен конкурент на FarmVille във Facebook
©

Именно на това се надяват създателите на Happy Oasis - нова игра, която дебютира във Facebook миналата седмица и вече има повече от 100 000 активни потребители.

Самата игра е моделирана по такъв начин, че е доста подобна на FarmVille, но е локализирана на пазара на Близкия изток, съобщава Mashable.com.

Неин създател е базираната в Йордания компания Aranim Games. Happy Oasis се предлага в две версии – на арабски и на английски, като всеки от потребителите трябва да създаде свой собствен "Оазис".

Главният изпълнителен директор на Aranim, Сюлейман Бакит, сподели на TED Global в Единбург, че компанията се опитва да се приспособи към растящия брой онлайн потребители в арабския свят.

"Можете да използвате традиционни земеделски техники, има различни видове сгради и пазари и можете да строите. Можете да изградите ислямска градина дори", коментира Бакит. "Взели сме някои от арабските навици и традиции и сме ги превърнали в механизъм за социалната игра."

По време на Рамадан например играта ще предоставя възможност за построяването на джамия.

Освен това Happy Oasis се възползва и от последните събития в Близкия изток. Например и мъжете, и жените могат да купят и управляват автомобил в Happy Oasis, въпрос, който в момента излиза на преден план в Саудитска Арабия.

Наскоро редица жени качиха свои снимки в социалните мрежи, на които се вижда как шофират коли, противопоставяйки се на държавната забрана да не карат.

Бакит смята, че погледът към културата ще помогне на компанията му да надделее над създателката на FarmVille Zynga, която се радва на огромен успех, но все още не е превзела Близкия изток.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини