Младият български продуцент Мартин Малинов спечели пет награди на Световния филмов фестивал в Кан

  • 23 януари 2024 12:07

  • 1188
  • 1
Младият български продуцент Мартин Малинов спечели пет награди на Световния филмов фестивал в Кан
© БНР

Младият продуцент Мартин Малинов спечели пет награди с два филма на Световния филмов фестивал в Кан „Remember the future”. „Най-добър продуцент“, „Най-добър романтичен филм“ и „Най-добра кинематография“ отидоха за „Нищо не може да разруши това“.

Призовете „Най-добър актьор в късометражен филм“ и „Най-добър звук“ отидоха за продукцията „Алкохолик ме посещава всяка вечер“.

Младият българин, който следва „Филмово продуцентство“ в университета „Чапман“ в Калифорния, САЩ разказа за предаването „Понеделник вечер“, че един от любимите му жанрове са филмите на ужасите. „За алкохолик ме посещава всяка вечер“ исках да покажа една история – метафора за алкохолизма чрез този вампир. Да докажа, че човек сам достига до тези състояния и сам може да си помогне.  В „Нищо не може да разруши това“ разказваме за нещо, което всички сме изпитали. Как една връзка започва, развива се и се разпада. Исках да разкажа двете истории по различен начин, с различна визия. Исках много да наблегна на артистичността, на звука, на операторската работа“ – сподели още Мартин.

За първи път: България има златен медалист на Европейската олимпиада по информатика

„От мен, в тези два филма, зависеше абсолютно всичко. Организацията на програмата и на целия екип – кой кога снима. Подборът на локациите и финансовата част. Аз бях човекът на терен, който отговаряше на хиляди въпроси“ – разказа Мартин за ролята на продуцента в една продукция. 

„Трябва да знам как работи оператора, как работи техниката му, как работи осветителя. Трябва да разбирам малко от режисура, малко от монтаж“, допълни Малинов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1188 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.23 | 16:01

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини