"Дисни" възражда Осуалд Щастливия заек след 94 години

  • 01 декември 2022 22:33

  • 1141
  • 3
"Дисни" възражда Осуалд Щастливия заек след 94 години
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Анимационните студиа "Дисни" създадоха първия си филм за Осуалд Щастливия заек след 94 години, съобщава БТА.

Късометражната анимация е създадена от екипа за рисуване на ръка за честванията на 100-годишнината на компанията "Уолт Дисни". В нея Осуалд отива на кино и се включва в действието на големия екран. 

"Осуалд е такъв смел калпазанин. Искахме да го върнем и в късометражния филм той отива  в дома си - на филмовия екран", казва аниматорът Ерик Голдбърг, който режисира анимацията. "Искахме Осуалд да изпълни всички свои номера в стил "гумен маркуч" - анимация, отдаваща почит на първото поколение художници на "Уолт Дисни."

Филмите на Disney и Pixar, които ще гледаме следващите две години

Аниматорът и продуцент Уолт Дисни създава Осуалд Щастливия заек през 1927 г. за "Юнивърсъл". Пакостливият герой е представен в късометражния филм "Trolley Troubles".

Дисни и екипът му заснемат 26 късометражни филма за Осуалд, като последният е пуснат през 1928 г., когато той губи творческия си контрол върху героя. След това основателят на империята "Дисни" създава най-известния си герой - Мики Маус.

През 2006 г. главният изпълнителен директор на "Дисни" Боб Айгър сключва сделка с Ен Би Си/"Юнивърсъл", която позволява на ветерана от телевизионния канал Ей Би Си Ал Майкълс да сключи договор с Ен Би Си в замяна на това Осуалд да се появява във видеоигри и стоки, в късометражен анимационен филм, както и в тематичните паркове.

Мая Йорданова
1141 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ицо Багера

2022.12.07 | 12:51

3
Сигурно има вагина или е трансекшуал.

2022.12.02 | 22:40

2
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
PaulaFox

2022.12.01 | 23:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини