Филмовите награди "Независим дух" направиха актьорските категории полово неутрални

  • 24 август 2022 12:32

  • 808
  • 0
Филмовите награди "Независим дух" направиха актьорските категории полово неутрални
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Наградите "Независим дух" направиха актьорските категории за кино и телевизия полово неутрални, съобщи Асошиейтед прес.

"С вълнение се присъединяваме към други фестивали и награди, които отдават почит на великото актьорство независимо от пола. Щастливи сме и да приемем небинарни изпълнители, без да ги принуждаваме да се идентифицират като мъже или жени", каза Джош Уелш, президент на организацията "Независим филм", която присъжда наградите "Независим дух".

Наградите "Независим дух" отличават независими филми с малък бюджет. Те са известни с присъствието на големи звезди и участват в американския награден сезон, който предшества Оскарите. 

Подобна промяна направиха още няколко организации, като присъждащите наградите "Грами", "Готам", Филмовите и телевизионните награди на MTV. Категориите вече са "най-добро изпълнение на главна роля" и "най-добро изпълнение на поддържаща роля". 

Горната граница за филмов бюджет за допускане до наградите "Независим дух" беше вдигната на 30 милиона щатски долара от 22,3 милиона долара заради поскъпването на производството на филми. 

Рейтингът на церемонията на наградите "Оскар" се повиши след миналогодишния спад

Организацията "Независим филм" определи и датата за следващата церемония - 4 март 2023 г., седмица преди наградите "Оскар".

Номинациите ще бъдат обявени на 22 ноември. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
808 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини