Киноакадемията на САЩ се събира по-рано, за да обсъди наказанието на Уил Смит

  • 07 април 2022 14:14

  • 2198
  • 1
Киноакадемията на САЩ се събира по-рано, за да обсъди наказанието на Уил Смит
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще се събере по-рано от планираното, за да обсъди възможните санкции, които да наложи на Уил Смит заради неприемливото му поведение по време на церемонията за наградите “Оскар”, предаде Ройтерс.

Срещата ще се състои на 8 април вместо на 18 април, както беше предварително обявено. Това става ясно от писмо, изпратено от президента на академията Дейвид Рубин до членовете й. 

Киноакадемията на САЩ предприе действия срещу Уил Смит заради инцидента на наградите "Оскар"

По време на церемонията Уил Смит удари по лицето комика Крис Рок, който си позволи неуместна шега със съпругата на актьора Джейда Пинкет Смит и заболяване, от което тя страда. Рок беше на сцената, за да връчи награда “Оскар” за най-добър документален филм. 

Уил Смит обяви миналия петък, че се оттегля от академията и каза, че ще понесе последствията, които ръководството реши, че са подходящи. След като той прекрати членството си, организацията вече не трябва да спазва установения срок, за да обсъди въпроса, обяснява в писмото си Дейвид Рубин.  Той посочва, че е в интерес на всички замесени случаят да бъде разгледан своевременно.

Уил Смит напусна Академията за Оскарите след скандала на церемонията

Възможните санкции могат да бъдат лишаване на Уил Смит от възможността да получава награди в бъдеще или забрана да участва в следващи церемонии за връчване на отличията на Академията за кинематографично изкуство и наука.

На 27 март по време на телевизионното излъчване на шоуто в театър "Долби"  Уил Смит неочаквано се качи на сцената и шамароса Крис Рок.

Уил Смит зашлеви водещия на церемонията на Оскарите

След по-малко от час Смит произнесе прочувствена реч, приемайки наградата “Оскар” за най-добър актьор за ролята си във филма “Методът Уилямс”. По-късно той е видян да танцува на традиционното парти след церемонията, организирано от списание “Венити феър”. 

Уил Смит поднесе извинения за неприемливото си поведение, допълва БТА. 

Уил Смит се извини за поведението си на раздаването на "Оскарите"

Последвайте канала на

Весела Найденова
2198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.04.07 | 14:47

1
Веднага да върне и без това незаслужения Оскар!

Добави коментар

Водещи новини