Пенелопе Крус бе почетена от музея на съвременното изкуство в Ню Йорк

  • 15 декември 2021 17:53

  • 2488
  • 2
Пенелопе Крус бе почетена от музея на съвременното изкуство в Ню Йорк
© Getty Images

На събитие в Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк, на което бе почетена кариерата ѝ, актрисата Пенелопе Крус си припомни как новооткрит магазин за видеокасети Бетамакс в предградие на Мадрид, където е израсла, й помогнал да открие киното като дете, съобщи Асошиейтед прес.

Оттам тя наемала и гледала всички филми на Педро Алмодовар. "Гледах, смеех се, плачех и се учех", каза актрисата на галавечерта, организирана в нейна чест.

"Нямаше да съм тук тази вечер, нямаше да бъде почетена от Музея за съвременно изкуство, ако не бях имала честта да работя с блестящи режисьори, които са ме вдъхновявали, учили са ме, помагали са ми да израсна като актриса и като личност. Искам да благодаря на всички тях тази вечер, и специално на моя Педро", каза тя.

Признанието за актрисата идва десетилетие, след като музеят оказа същата чест на Алмодовар, работил с Крус в седем филма. Най-новият филм на режисьора "Паралелни майки" с участието на Крус, излиза на голям екран в САЩ на 24 декември. Филмът получи две номинации за награда "Златен глобус".

Пенелопе Крус с награда "Доностия" на кинофестивала в Сан Себастиан

Един от вълнуващите моменти на събитието бе видеопосланието на Алмодовар към Крус, в което я поздравява за признанието. В него той разказва за разговор с Крус по времето, когато промотират "Всичко за майка ми" (1999 г.).

"Тогава ти ми каза, че когато остарея, ще се грижиш за мен. Все още не съм толкова стар, но се надявам да спазиш обещанието си", каза режисьорът във видеопосланието и предизвика смеха на публиката.

"Когато остарея, се надявам ти да дойдеш и да станеш нещо като моя майка. Това ще е отражение на образите на всички майки, които си изпълнявала за мен в тези седем филма", каза той.

Испанската актриса бе почетена с изказвания от Ан Хатауей, Диане Крюгер и Ребека Хол. Сред гостите на събитието бяха певците Рики Мартин и Росалия и модният дизайнер Зак Поузен, допълва БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
2488 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Котьо

2021.12.15 | 18:02

1
Ми чи да то в музейте има само мумии

2021.12.15 | 18:50

2
Ми чи да, майка ти гние у вас в мазето и не е мумия.

Добави коментар

Водещи новини