Ридли Скот планира продължение на "Гладиатор"

  • 30 септември 2021 16:41

  • 1793
  • 0
Ридли Скот планира продължение на "Гладиатор"
© Getty Images

Британският режисьор Ридли Скот планира да заснеме продължение на историческата драма "Гладиатор", съобщи Контакмюзик.

В интервю за "Емпайър" 83-годишният Скот споделя, че ще бъде готов да пристъпи към заснемането на продължението след като приключи работата си над следващия си проект, посветен на Наполеон Бонапарт.

Режисьорът понастоящем е фокусиран върху филма "Kitbag", продуциран от стрийминг платформата на "Епъл". Продукцията ще проследи началото на пътешествието на бъдещия император и възхода му към славата през призмата на връзката му с Жозефин, която става негова съпруга през 1796 г.

В образа на Наполеон ще се превъплъти актьорът и носител на "Оскар" Хоакин Финикс. Финикс изпълни ролята на Комод в "Гладиатор" (2000). "Вече имам написан сценарий за следващия "Гладиатор", така че когато приключа работата над филма за Наполеон, ще мога да се заема с продължението", казва Ридли Скот.

Ръсел Кроу изчака опашка от 7000 души, за да се ваксинира

Очаква се филмът "Kitbag" да излезе на екран през 2023 г., което означава, че продължението на "Гладиатор" може да тръгне по кината най-рано през 2024 г., съобщи Nova.

Изпълнителят на главната роля Ръсел Кроу, който спечели "Оскар" за нея, няма да се завърне в продължението, тъй като героят му срещна гибелта си в оригиналния филм. Ридли Скот смята филма "Гладиатор" за едно от най-добрите творения в кариерата си.

Теодора Александрова
1793 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини