Джордж Клуни създава школа по кинематография за млади таланти от бедни семейства

  • 22 юни 2021 14:59

  • 948
  • 2
Джордж Клуни създава школа по кинематография за млади таланти от бедни семейства
© Getty Images/Guliver

Холивудският актьор Джордж Клуни отваря школа, в която тийнейджъри от бедни семейства от малцинствата ще бъдат получават кинообразование. Те ще се учат на кинематография, осветление, визуални ефекти и други тънкости от филмовата индустрия, предадоха световни агенции, цитирани от БТА.

Освен Клуни в проекта, който е съвместен с образователните институции в Лос Анджелис, ще участват и актьорите Кери Уошингтън и Дон Чийдъл.

Джордж Клуни и Джулия Робъртс отново се събират на големия екран

Планирано е школата да отвори врати през 2022 г.

"Нашата цел е да покажем по-добре разнообразието в страната ни," се казва в изявление на Джордж Клуни. "Това означава да създадем училищни програми, в които младите хора да получат познания за снимането с камера, монтажа, визуалните и звукови ефекти - за всички възможности, които може да им предложи кариера в киноиндустрията".

Джордж Клуни и Амал даряват 100 000 долара на организации в Ливан

Школата ще се намира в квартал на Лос Анджелис, населен предимно с латиноамериканци. Преподавателите ще имат достъп до професионалисти от киноиндустрията, а учениците ще могат да се включват в различни академични програми и стажове.

Джордж Клуни на два пъти се разминал на косъм със смъртта

В управителния борд ще бъдат Клуни, Уошингтън, Чийдъл, Минди Калинг, Ева Лонгория и трима продуценти. Те ще дадат 20% от първоначално определения бюджет за школата, който е седем милиона долара.

Последвайте канала на

Novini.bg
948 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
не се брой

2021.06.23 | 16:20

2
щом е с държавни пари
Иван

2021.06.22 | 16:17

1
Винаги е бил противен тоя демагог, който играе една и съща роля цял живот. Скучен актьор и типичен мошеник, предател на своята раса. Фалшив, както почти всички алкохолици и наркомани от Холивуд. Правят се на много добри. Отврат.

Добави коментар

Водещи новини