Дарт Вейдър е най-великият злодей от "Междузвездни войни"

  • 30 декември 2020 18:00

  • 1307
  • 0
Дарт Вейдър е най-великият злодей от "Междузвездни войни"
© gettyimages

Феновете на "Междузвездни войни" казаха тежката си дума - най-великият злодей от култовата космическа сага е Дарт Вейдър, пише сп. "Рейдио таймс".

Своеобразната класация на "междузвездните злодеи" е съставена след допитване сред читателите на изданието, които е трябвало да избират измежду 16 персонажа. Подадените вотове са над 10 000. Една трета (33 процента) от участниците в анкетата са гласували за Дарт Вейдър.

Почина актьорът, изиграл Дарт Вейдър

Относно първенството на емблематичния ситски лорд, Хю Фулъртън, редактор от "Рейдио таймс", казва: "Никога не подценявайте мощта на Тъмната страна на Силата. Откакто преди повече от 40 години Дарт Вейдър за първи път се появи на екрана, вярата на феновете му е по-силна от всякога и една трета от тях са посочили именно него за предпочитания си злодей от "Междузвездни войни". Филмите и телевизионните шоута от франчайза идват и си отиват, но Дарт Вейдър винаги ще бъде върховният злодей", пише БТА.

Второ място с 18 процента от гласовете на участниците в допитването заема император Палпатин. С по шест процента следват други три знакови персонажа от "Междузвездни войни" - Дарт Мол, Върховният адмирал Траун и ловецът на глави Боба Фет.

Класаците на предпочитаните от феновете злодеи от космическата сага се допълва от генерал Грийвъс, Гридо и Моф Гидиън с по четири процента от гласовете, и Кайло Рен и Великия Моф Таркин с по три.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини