Международен фестивал за подводни филми в София

  • 26 април 2012 09:54

  • 530
  • 0
Международен фестивал за подводни филми в София
©

Вторият Международен фестивал за подводни филми ще се проведе между 27 и 29 април в София, съобщава на официалния си сайт Дом на киното.

В рамките на фестивала ще бъдат представители подводни филми с цел популяризиране на подводния български туризъм. Освен това са предвидени и подводни ленти, посветени на екологията и опазването на околната среда и водите.

Любителите на подводните занимания ще имат щастието да видят за втори път у нас филми от цял свят, посветени на живота в дълбините на моретата и океаните.

Идеята на организаторите е да помогнат за опазването на подводния свят и културното наследство на всички водни басейни в България.

Следвайки логиката на подбора на филми за София Филм Фест, Домът на киното ще представи продукции, които са получили награди на престижни европейски фестивали. Общият брой на кинолентите е двадесет, в рамките на които ще видим творенията на четири български автори.

Събитието се организира от Сдружeние "Екологичен фестивал София" и в рамките му ще бъде показана и изложба с подводни снимки, дело на български фотограф и техничен водолаз Михаил Заимов.

Всъщност идеята за подводните фестивали се ражда още отдавна. През 1975 г. във Франция се поставя началото им, а до днешна дата са проведени повече от 500 подобни инициативи по цял свят.

Последвайте канала на

530 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини