Кърт Кобейн вдъхновява новия филм на Клинт Истууд

  • 03 април 2012 14:47

  • 2514
  • 0
Кърт Кобейн вдъхновява новия филм на Клинт Истууд
©

Животът на покойния вокалист на Nirvana Кърт Кобейн е вдъхновение за героя на Том Круз в новия филм на Клинт Истууд, пише Huffington Post.

"Роди се звезда" (A Star Is Born), в който Круз ще си партнира с певицата Бионсе,
е римейк на холивудската класика от 1937 г. и разказва за връзката между млада актриса и актьор, вече считан за отминало величие, който й помага да се издигне в киното.

В интервю за сайта Crave Online сценаристът Уил Фетърс казва, че създал главната мъжка роля, отредена за Том Круз, по подобие на Кобейн, пише dnevnik.bg.

"Мисля, че успях да променя изоснови образа на героя и вдъхновението за него беше Кърт Кобейн. Как ли щеше да изглежда той, ако не беше починал и беше сред нас 20 години по-късно, може би вече не толкова успешен и продаван, но опитващ се да направи още един брилянтен албум?", изяснява идеята си Фетърс, който отбелязва, че за неговото поколение смъртта на вокалиста е била толкова шокираща, колкото убийството на Кенеди за предходните. "Как оцеляваш, ако си Кърт Кобейн и си на 50 в свят, в който най-голямата звезда е Джъстин Бийбър?"

Но намирането на актьор, който ще отговори на тази представа, не е бил лесен. Докато Бионсе е дала съгласието си на Истууд още в началото, за мъжката роля варианти са били Ръсел Кроу, Крисчън Бейл и Леонардо ди Каприо.

Според Фетърс, сценарист и на "Не ме забравяй" с Робърт Патинсън, една от основните теми в "Роди се звезда" е как да балансираш изкуството с комерсиалното.

Новата версия с Том Круз и Бионсе е третият римейк на оригиналната лента с Джанет Гейнър и Фридрик Марч. През 1954 г. в ролите са Джуди Гарлънд и Джеймс Мейсън, а през 1976 г. - Барбра Стрейзънд и Крис Кристоферсън.

Във варианта на Истууд действието ще се развива в 21 век. Филмът се очаква през 2013 г.

Но преди премиерата на "Роди се звезда" отдалият се през последните години основно на режисурата Истууд ще се завърне като актьор в баскетболната драма Trouble With The Curve, който ще бъде по кината тази есен.

Борислава Борисова
2514 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини