Уайнстийн се представи като пионер на подкрепата за жените в Холивуд

  • 16 декември 2019 19:20

  • 642
  • 0
Уайнстийн се представи като пионер на подкрепата за жените в Холивуд
© Getty Images/Guliver (архив)

Продуцентът Харви Уайнстийн заяви в интервю за "Ню Йорк пост", че е сред пионерите на подкрепата за жените в Холивуд, по-малко от месец преди началото на съдебния процес срещу него за сексуално насилие, предаде Франс прес.

"Имам чувството, че са ме забравили - каза бившият холивудски магнат, който наскоро бе опериран в гърба вследствие на пътен инцидент през август. - Продуцирал съм повече филми, заснети от жени или посветени на жени, отколкото който и да било друг продуцент. Говоря за преди 30 години, а не за сега, когато това е на мода. Бях първият!"

Той смята, че всичко било забравено заради обвиненията срещу него в сексуален тормоз или сексуално насилие от над 80 жени. Редица известни актриси, сред които Анджелина Джоли, Салма Хайек и Гуинет Полтроу, разкриха, че съоснователят на студиата "Мирамакс" и компанията "Уайнстийн" им направил безуспешно аванси. Много от отхвърлилите авансите му актриси увериха, че по-късно той се опитал за съсипе кариерите им.

Харви Уайнстийн не признава вината си срещу $25 млн.

"През 2003 г. Гуинет Полтроу получи 10 милиона долара за участието си във филма "Поглед от върха" - отбеляза Уайнстийн, представяйки се за борец за еднакво заплащане на мъжете и жените в Холивуд. - Тя бе най-високоплатената актриса на независимото кино, т.е. без големите холивудски студиа. Хонорарът й бе по-голям от този на мъжете."

Шестдесет и седем годишният продуцент отказа да говори за повдигнатите срещу него обвинения.

Последвайте канала на

БТА
642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини